Verbeter de akoestiek met levend groen

De akoestiek in grote bedrijfspanden of kantoren is vaak erg galm. Deze weerkaatsende geluiden kunnen tijdens belangrijke meetings, telefoongesprekken en andere werkzaamheden voor veel irritatie zorgen. Heb je last van deze akoestiek problemen? Lees dan snel verder en verbeter de akoestiek met levend groen. 

 

Hoe zorgen planten voor een betere akoestiek? 

Geluidsgolven die een materiaal raken kunnen teruggekaatst worden, doorgelaten worden of geabsorbeerd worden. Planten laten voornamelijk het geluid door via het blad. Dus een harde geluidsgolf raakt een plantenblad, waarna deze vervolgens wordt verzacht en doorgelaten. Hoe groter de planten en haar bladeren zijn, hoe meer geluid er kan worden doorgelaten. Wat voor een beter akoestiek zorgt. 

 

De groene wanden van GRØNN zijn een uitkomst, wanneer je op zoek bent naar galm vermindering  

FURU – Een inspirerende muur vol groeiende en bloeiende planten. Daar raak je toch nooit op uitgekeken? 

EPLE – Deze mobiele groene wand boordevol levend groen, verplaats je in een handomdraai.

MOSK – De groene moswand verbeter de akoestiek, zonder onderhoud. 

Levende planten verbeteren niet alleen de akoestiek 

Kunst of nep planten verbeteren de akoestiek nauwelijks. Aangezien deze vaak van plastic materiaal gemaakt zijn, weerkaatsen ze het geluid alleen maar. Wanneer je galm in een ruimte wilt verbeteren, kom je bij levende planten uit. Naast dat levende planten de akoestiek verbeteren brengen ze nog veel meer gezonde voordelen met zich mee. Zo zorgen ze voor een betere luchtvochtigheid, maken ze een ruimte aantrekkelijker en verbeteren ze de gemoedstoestand van medewerkers. Ook is het bewezen dat mensen in een groene natuurlijke werkomgeving meer tevreden zijn, waardoor er ook minder ziekteverzuim is. In de zomer en winter zorgen levende planten ook nog voor thermisch comfort, waardoor het minder snel te heet of koud is op kantoor.

 

Benieuwd hoe onze groenoplossingen de akoestiek bij jouw kantoor of bedrijf kunnen verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.