circulaire producten van GRØNN

GRØNN staat voor groen, duurzaamheid, vitaliteit en kwaliteit. Onze producten zijn zo ontworpen om na gebruik gerecycled te kunnen worden. In de ontwerpfase worden dan ook alleen materialen gekozen die aan de circulariteitsdoelstellingen voldoen. De plantenbakken die in alle producten van GRØNN geïntegreerd worden zijn uitsluitend gemaakt van Roestvrij staal (RVS). Bij een duurzame grondstof denk je vaak aan hout, maar RVS is 100% recyclebaar en gaat daardoor decennia mee. Robuust, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Een prachtig en duurzaam alternatief voor kunststoffen! 

 

De voordelen van GRØNN producten ten opzichte van kunststof varianten hebben we voor je op een rijtje gezet: 

  • GRØNN producten zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en bestand tegen alle weersomstandigheden;
  • De producten zijn constructief en erg sterk;
  • De producten van GRØNN zijn ontworpen om overdaad aan groen te verwezenlijken, de voordelen hiervan zijn alom bekend en duurzaam; 
  • Doordat GRØNN de productie in eigen beheer heeft, is maatwerk altijd mogelijk;
  • De producten zijn circulair en duurzaam;
  • De producten zijn robuust. Hierdoor zijn deze vandalisme-proof. Dat komt óók dankzij de sterke en slijtvaste eigenschappen. 
  • Coating is mogelijk in alle bestaande RAL-kleuren. Coating is de meest milieuvriendelijke manier van verftoepassing.

Je haalt met de producten van GRØNN dus niet alleen de natuur in huis, maar ook een stukje duurzaamheid en circulariteit. Zo dragen wij een steentje bij aan een beter milieu. En daar zijn wij best trots op!

Maar wat houdt dat in, een circulair product?

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Een economie zonder afval is belangrijk omdat onze planeet vervuild raakt. De stijgende wereldbevolking zorgt ook voor steeds meer schaarste van grondstoffen. De hoeveelheid beschikbare grondstoffen stijgt niet, dus er is een alternatief voor grondstoffen nodig. Het milieu wordt verontreinigd en het klimaat verandert. GRØNN draagt graag haar steentje bij om dit voorkomen.

Door grondstoffen opnieuw te gebruiken, ontstaat minder afval en wordt het afvalprobleem aangepakt. Het hergebruik van grondstoffen is ook een goede manier om de schaarste van grondstoffen op te lossen. Circulaire producten zijn hiervoor de oplossing. 

circulaire producten van GRØNN worden beloond: PARTNER NL GREENLABEL  

In 2011 is NL Greenlabel opgericht door tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing en tv-presentator Lodewijk Hoekstra. NL Greenlabel staat voor een meetbare duurzame samenleving. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing streven naar een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan. Zodat mens en natuur weer in perfecte harmonie samenleven. 

GRØNN brengt de natuur naar leefomgevingen dankzij groene oplossingen en circulaire producten. Wij ontwikkelen al jaren inventieve groene oplossingen voor binnen en buiten. Dit doen we uiteraard op een duurzame manier. We zijn daarom ontzettend blij dat wij sinds april trotse partner zijn van NL Greenlabel. Onze duurzame producten met overdaad aan levende planten geven een gezonde boost en zetten CO2 om in zuurstofNaast het verzorgen van een gezond leefklimaat hebben de innovatieve producten van GRØNN nog veel meer voordelen. 

Benieuwd? Lees dan hier meer over het partnerschap tussen GRØNN en NL Greenlabel of neem contact met ons op!