GRØnn slaat de handen ineen met art2grow

Grønn gaat een mooie samenwerking aan met Art2Grow. Het hoveniersbedrijf heeft duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staan. Samen met het milieubewuste bedrijf bekijken we verschillende mogelijkheden om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren. 

“Duurzaam tuinieren is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor uw portemonnee. Art2Grow werkt graag met duurzame materialen en biologische schoonmaak- en bestrijdingsmiddelen.” Aldus Marcel Stokebrook van Art2Grow.

Marcel Stokebrook, eigenaar van Art2Grow, heeft passie voor alles wat met de natuur en milieu te maken heeft. Hij zet zich actief in voor vergroening van verstedelijkte gebieden. Een goede match dus met onze visie en onze duurzame systemen. Samen bekijken we de mogelijkheden om Grønn buitenwanden nog duurzamer in te zetten. Door toevoeging van GreenSand substraten, dit product heeft meerdere voordelen. GreenSand is een fijngemalen variant van het minimaal olivijn, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het CO2 opruimt. Zo levert de groene wand, naast zuurstof, biodiversiteit en andere voordelen ook bijdragen aan het tegen gaan van klimaatsveranderingen.

 

Green Junkies

 

Ook is Grønn van plan om Green Junkies in de wandsystemen te gebruiken. Deze lijken van een afstandje op normale planten, maar wie van dichtbij kijkt ziet dat deze planten er net iets ander uitzien. Ze hebben namelijk een behaarde stam en een groot bladoppervlak. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn speciaal geteeld om bij te dragen aan de verbetering van het klimaat. Een speciale manier van telen zorg er onder andere voor dat ze een behaarde stam en meer huismondjes hebben. Daardoor kunnen sommige Green Junkies twee-tot driemaal zoveel CO2 in hout omzetten. Andere Green Junkie varianten hebben hoge zuurstofproductie of vangen ozon, stikstofmonoxide, stikstofdioxide. Maar ook kunnen ze grote hoeveelheden fijnstof, waaronder roet, uit de lucht halen. Tot wel vijfmaal zoveel als andere planten en struiken. Fijnstof is schadelijk voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid. Als ze in de juiste combinatie geplant worden hebben de Green Junkies een grote milieuherstellende werking waarvan niet alleen het klimaat, maar ook onze gezondheid profiteert. 

Vanuit deze gezamenlijke duurzame passie zien wij een mooie samenwerking tegemoet. Want Grønn gelooft dat de natuur de beste oplossingen al verzonnen heeft. Dat zie, voel en ruik je als je wandelt rond de Noorse fjorden. Waar de bijna eindeloze groene wanden frisse lucht laten stromen. Grønn brengt de kracht van de natuur terug naar jou. Naar je kantoor, lokaal, werkruimte of buiten aan je gevel.

Benieuwd welke groene duurzame oplossing geschikt is voor jou? Bekijk dan hier al onze producten of neem gerust even contact met ons op.